A fost publicată Ordonanţa de Urgenţă pentru Programul Start-up Nation 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat luni 01.10.2018 PROIECTUL ORDONANTEI DE URGENTA pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr. 10/2017 pentru Programul Start-up Nation 2018.

Noua propunere vine cu o serie de modificari:
– in cadrul Programului Start-up Nation 2018 se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de pana la 30% din suma totala aprobata;
– relocarea fondurilor publice disponibile catre judete si localitati cu potential financiar mai redus, astfel zonele dezvoltate precum Bucuresti, Cluj, Timisoara vor avea sanse mici la finantare anul acesta. Pentru localitatile din judetele in care numarul de IMM-uri la nivel judetean /100 locuitori<4 se vor acorda 20 puncte, in schimb, localitatile din judetele in care numarul de IMM-uri la nivel judetean/100 locuitori>=4 vor primi doar 5 puncte;
– domeniile de activitate vor primi punctaje diferite fata de anul trecut: Productie si Servicii (exclusiv IT) – 30 puncte, Industrii creative – 20 puncte, Comert si alte activitati – 10 puncte.

Punctajul maxim care se poate obtine este de 100 de puncte.
Punctajul minim pentru accesarea programului este de 50 de puncte.
Selectarea și contractarea proiectelor se va face dupa urmatorul algoritm:
– Pentru planurile de afaceri cu punctaj mai mare sau egal cu 90 de puncte, selectarea proiectelor se va face dupa principiul primul venit – primul servit (proiectele vor fi contracate in ordinea inregistrarii in aplicatie, cu conditia sa obtina un punctaj mai mare sau egal cu 90 puncte). Contractarea se va realiza in limita bugetului alocat apelului.
– Pentru planurile de afaceri cu punctaj mai mic de 90 de puncte, selectarea proiectelor se va face in ordine descrescatoare a punctajului obținut. La punctaje egale va prevala:
o numarul de locuri de munca ce urmeaza a fi create in cadrul programului;
o ponderea valorii echipamentelor tehnologice din valoarea totala a proiectului;
o numarul de locuri de munca ocupate de persoane din categoria persoane defavorizate/absolventi dupa anul 2012/someri;
o activitatea pe care acceseaza programul;
o data si ora inscrierii in program.
Apelul de proiecte se va inchide automat la momentul la care valoarea totala a cheltuielilor eligibile solicitate prin proiectele inregistrate va atinge pragul de 150% din bugetul alocat apelului.

Propunerea este in dezbatere publica iar cei interesati pot veni cu modificari si completari timp de 30 de zile de la publicare.

Aici  puteti vedea ce prevede noua Ordonanta de urgenta si care este noua grila de punctaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *