S-au prelungit înscrierile pentru Start-up Nation Pilonul II Diaspora!

Joi, 01.09.2022, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat prelungirea sesiunii de aplicare la programul de finanțare Start-up Nation Pilonul II.

Românii din diaspora pot depune proiectele până pe 03.10.2022, ora 20:00, pe granturi.imm.gov.ro, Ministerul oferind această posibilitate prin prelungirea perioadei de înscriere, ca urmare a numărului mic de aplicări în cadrul pilonului.

La ora transmiterii acestei știri, erau 629 de aplicanți la Start-up Nation Pilonul II, ministrul declarând că bugetul permite să finanțarea a 1.000 de societăți.

Românii care vin din străinătate să facă afaceri în România mai au la dispoziție o lună pentru a-și înființa firme și pentru a aplica în cadrul programului de finanțare.

Aceștia pot beneficia de fonduri nerambursabile de 100.000 lei pentru asumarea unui angajat sau 200.000 lei pentru asumarea a 2 angajați.

Românii din diaspora trebuie să demonstreze că au avut domiciliul în străinătate pe cel puțin ultimul an, documentele cu care se poate face dovada fiind menționate în Ordinul nr. 500/2016 privind documentele care atestă reședința în străinătate publicat în Monitorul Oficial al României nr. 223 / 25 martie 2016.

Vezi aici condițiile pentru programul de finanțare.

    Înscrie-te pentru a primi consultanță

    Introduceti codul de verificare: captcha aici:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *